Üdvözlet

Herczeg Gabriella franciatanárÜdvözöllek kedves érdeklődő, ki megtisztelsz figyelmeddel!

Bizonyára azért kerestél meg, mert először, vagy újra el szeretnél merülni a francia nyelv- és kultúra varázslatos világában. Sokan azt gondolják, ez egy laza nyelv, hisz oly könnyed a dallama. Van könnyedség, de inkább az e nyelvet beszélők mentalitásában. Pont ez az, amiért minket, magyarokat igazán vonzhat e kultúra. Ám a nyelv legfőbb sajátja, hogy rettentő logikus, spirális alakban felfűzhető, hisz az egyes nyelvtani, vagy lexikai elemek szépen illeszthetők láncrendszerébe s ennek előnye, hogy egy jó szint elérése után egyedül is tovább fejlesztheti magát az igényes ember.
Hívlak hát, kóstolj bele ebbe a különleges élménybe, utána úgysem szabadulhatsz, hisz örökre rabul ejt majd!                  Herczeg Gabriella

Az oktatás színhelye :  házhoz megyek otthonodba, munkahelyedre a SKYPE segítségével

Több éves kiforrott, jól működő SKYPE- tanítás szakértelemmel

személyesen: Budapest I. kerület  Széll Kálmán térnél

A nyelvtanulásról általában

Globalizált világunkban a nyelvtanulás jelentősége nőttön-nő. Ám mit ér a lehetőség, ha az ember nem képes élni vele? Már a régi mondás is úgy tartja: ” Annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz”. De vajon minden ember képes, akár diák- akár felnőtt korban, egy ilyen bonyolult, összetett rendszer elsajátítására?

»további részletek a nyelvtanulásról

Bemutatkozik a franciatanár

Eddigi pályám a francia tanítás sokarcúságát tükrözi: egyéni és csoportos képzés, oktatás gimnáziumban, oktatás a Francia Intézetben gyermekek, diákok és felnőttek részére, minisztériumokban köztisztviselőknek, vállalatoknál vezetőknek és közalkalmazottaknak egyaránt.

»további részletek tanári pályámról

Francia nyelv oktatása mindenkinek

Közép- és felsőfokú, általános-, illetve szakmaival bővített nyelvvizsgára készítés, emelt  szintű érettségire-, felvételire felkészítés, hosszabb-rövidebb tartózkodásra – tanulni, dolgozni, turistáskodni – francia nyelvterületre utazók „gyorstalpaló” felkészítése, idegen ajkúak magyar nyelvre, illetve francia nyelvre oktatása angol közvetítő nyelvvel.

»további részletek nyelvoktatási tevékenységemről

Miért nálam tanuljon franciául?

Az évek során megtanultam módszereimet az adott igényekhez és közönséghez igazítani. Az új feladatok folyamatosan ösztönöztek új eszközök kipróbálására. Fő törekvésem, hogy a kitűzött célhoz a lehető legrövidebb úton juttassam el tanítványaimat.

»további részletek arról, miért nálam tanuljon franciául

Francia nyelvtanulás egyéni oktatás keretében

Az egyéni oktatás jellegénél fogva gyakorlatilag mindenkinek ajánlott. Az óra során fontos a változatosság, a következetes számonkérés, a megfelelő számú ismétlés, az autentikus tanagyag biztosítása. A tervszerű munka nem működik bizonyos szabályok betartása nélkül, melyek az óra pontos kezdésére, annak lemondására vonatkoznak.

»további részletek a magánórákról

Kiscsoportos francia nyelvtanfolyam

A francia nyelv csoportos oktatásának számos előnye közül a közösségi élet formáló, új kapcsolatokat teremtő, szórakoztató jellegét emelném ki. Ezt garantálják a csoportépítő nyelvi gyakorlatok, valamint a rendszeres órai- illetve órán kívüli csoportmunkára sarkalló feladatok.

»további részletek a kiscsoportos francia nyelvtanfolyamokról

Melyik nyelvvizsgát válasszam?

Melyik francia nyelvvizsga a legmegfelelőbb az Ön céljainak? A BME vagy az Origo államilag elismert nyelvvizsgája vagy a  Budapesti Francia Intézet által szervezett DELF/DALF nyelvvizsgák vagy a TCF pour le DAP nyelvvizsga?

»különböző francia nyelvvizsgák bemutatása

»középfokú és felsőfokú nyelvvizsgák összehasonlító táblázata

One Response to “Üdvözlet”

 1. Dávid Natália szerint:

  Kedves Gabriella!

  A francia nyelv magánóra keretében történő tanulásával kapcsolatban keresem meg Önt a további részletekről való érdeklődés céljával.

  Ami a nyelvtanulással kapcsolatos szándékaimat illeti, részben a nyelvvizsga lenne a cél, de a hosszú távon egy magabiztos társalgási szintre szeretném felhozni a nyelvtudásomat.
  Rendszeres megszakításokkal már több éve tanulom a franciát és valahogy megragadtam az A2-B1 közötti szinten. Ezen szeretnék olyan módon változtatni, hogy az angol mellett akár a francia is egy második munkanyelvvé válhasson számomra idővel.

  A magánórával kapcsolatos elképzeléseim úgy néznek ki, hogy az Alter Ego könyvből kezdtem el tanulni, ahogy a Francia Intézetben is ezt abból teszik, ez alapján veszem át a nyelvtant, illetve a szókincset kiegészítve azokat más forrásokból. Elsősorban ahhoz szeretnék segítséget, hogy több feladaton keresztül tudjam az éppen megtanultakat begyakorolni, a nyelvtant illetően is van számos kérdésem, amikre nem találtam meg a választ, lehet nem is jó helyen kerestem, valamint hogy valaki kijavítson mind szóban, mind írásban.

  Érdeklődni szeretnék arról, hogy ez egyrészt megoldható-e, illetve, hogy milyen óradíjakkal lehet jelenleg számolni.

  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

  Üdvözlettel,
  Dávid Natália

Leave a Reply